Facebook Instagram

Mohou HPV vakcíny zapříčinit rakovinu? A co to jsou terapeutické HPV vakcíny a proč se jich obávají právě výrobci vakcín? – 2. číslo Newsletteru "Rozmyslete si očkování proti HPV"


Vychází 2. číslo Newsletteru "Rozmyslete si očkování proti HPV".

Téma druhého čísla: Mohou HPV vakcíny zapříčinit rakovinu? A co to jsou terapeutické HPV vakcíny a proč se jich obávají právě výrobci vakcín?

Z obsahu: Významnou nevýhodou všech současných HPV vakcín je, že nemohou ochránit proti aktivitě papilomavirů, pokud tyto jsou v organismu již přítomné. Naopak, u takových osob je zvýšené riziko „provokace“ papilomavirů očkováním související s rozvojem prekanceróz i nádorových onemocnění. Protože je v ČR více než 10 % dětí v obvyklé době očkování již onkogenními HPV viry nakaženo(!), jedná se o situaci velmi závažnou. Ve výzkumu a vývoji jsou dnes již nové typy tzv. terapeutických HPV vakcín, které mají tento zásadní nedostatek překonat. Jejich uvedení na trh by znamenalo průlom v boji proti HPV infekcím. Vědci si ale nespočítali, jak velkou ekonomickou ztrátu by utrpěli výrobci současných HPV vakcín, pokud by terapeutické HPV vakcíny byly na trh úspěšně uvedeny...

Newsletter v PDF si můžete stáhnout na www.ockovanihpv.cz.