Facebook Instagram

Mezinárodní den poškozených očkováním 3. června 2017 - tisková zpráva


 

tisková zpráva

Před rokem proběhl první ročník Mezinárodního dne poškozených očkováním, letošního ročníku se účastní mnohem více zemí a koná se i více veřejných akcí. V řadě zemí budou probíhat veřejné demonstrace či protesty proti povinnému očkování, například ve Francii, Velké Británii, Irsku, Polsku, Srbsku, Slovinsku či Slovensku (1). V České republice se uskuteční různé akce na mnoha místech (2).

V Praze proběhne pochod pro všechny postižené očkováním. Má spojit síly a vyslat vědomí podpory všem, kteří o děti poškozené očkováním pečují, i těm, kteří ji potřebují k tomu, aby se škodlivým a mnohdy i nesmyslným represím očkovací politiky postavili. Pochod není protestem. Naopak je to pochod podpory, soucitu a sdílení. Je to pochod rodičů i dětí, kteří chtějí spojit své pozitivní síly. Proto od 14.00 proběhne na pražské Kampě piknik a poté se vydáme na společnou procházku až na Petřín, kde zapálíme svíčky u pomníčku všem poškozeným očkováním. Petřín zde stojí miliony let. Tak pevně by měli stát i ti, kterým není lhostejné zdraví dětí. Petřín je však také místem lásky. Z lásky se rodí děti a láska je nutná i k tomu, aby z nich vyrostli příslušníci zdravé společnosti. Vy všichni, kterým zdraví našich dětí leží na srdci, se pojďte k tomuto průvodu připojit.

Večer od 20.00 proběhne v kině Ponrepo (3) debata s MUDr. Ludmilou Elekovou a Václavem Hrabákem. Poté (cca 20.30) se bude promítat dokumentární film režisérky Terezy Reichové Epidemie svobody. Film popisuje příběh rodiny s novorozencem, která při shánění informací o nejvhodnějším způsobu očkování začíná zjišťovat, že fakta nejsou tak jednoznačná, jak je většinou prezentují dětští lékaři i „odborná veřejnost.

Všichni, kteří se nemohou účastnit veřejných akcí, pak mohou vyjádřit podporu zapálením svíčky v tento den ať už na veřejném místě nebo doma se svými blízkými. Také mohou svou podporu vyjádřit zapálením virtuální svíčky na poockovani.cz. Pošlete nám fotografie se zapálenou svíčkou z různých míst. Budou zveřejněny v galerii na stránkách poockovani.cz a lightacandle.eu. Veškeré materiály z loňského ročníku včetně fotografií naleznete tamtéž.

Osobní videopozvánku Václava Hrabáka k Mezinárodnímu dni poškozených očkováním naleznete zde (4).

Tento den je dnem solidarity s těmi, kterým očkování poškodilo zdraví nebo jinak poznamenalo jejich život. Je to den uvědomění si skutečnosti, že rizika spojená s očkováním skutečně existují. Rodiče se opakovaně setkávají s tím, že lékaři na ně vyvíjejí nátlak a popírají či odmítají kontraindikace očkování (viz několik osobních zkušeností níže). Mnozí z těch, kteří se o očkování nezajímají a pouze důvěřují svému pediatrovi, mohou své dítě vystavit nedostatečně zváženému riziku. Lékaři jsou totiž k nátlakovým metodám často školeni a vedeni. V zájmu takzvané „kolektivní imunity se nebere ohled na zdraví a zájmy jednotlivců. Principy „kolektivní imunity jsou mnohem složitější, než se veřejnosti prezentuje, avšak v rukou propagátorů očkování se primitivní vize „kolektivní imunity stává dogmatem, které se snaží lékaři prosadit a obhájit za každou cenu. Tato novodobá „kolektivizace nepřináší společnosti nic dobrého, ostatně tak jako vždy v historii. Poškozených očkováním je ve skutečnosti mnohem více, než je přiznáváno. Jen v naší zemi se jedná o tisíce dětí ročně, které mají po očkování závažné problémy. Poděkování tak patří těm lékařům, kteří se řídí svými zkušenostmi, sami se vzdělávají a vyhledávají potřebné informace nezávisle na lobbisty pořádaných vzdělávacích akcích.

Za všechny poškozené zde uvádím jen několik střípků z toho, co se skutečně děje lidem po očkování. Je to malá ukázka z brožury s osobními příběhy lidí, kterým očkování změnilo život. Ukázky jsou převzaty z již třetí brožury (5) čítající přes 200 stran osobních zkušeností. Všechny tři brožury naleznete ke stažení na stránkách poockovani.cz (6).

  • Při chůzi začala dcera padat, vypadalo to, jako by ji noha neposlouchala... Stalo se to po očkování MMR, kdy jsem před očkováním naši dětskou lékařku upozornila, že dcera má v puse několik aftů a opar na rtu.

  • Vzpomínám si, že asi sedmou noc po této vakcinaci chůvička hlásila několikrát za noc zástavy dechu.

  • ...začal být agresivní sám k sobě i k ostatním, začal mít záchvaty vzteku, neustále zavíral a otevíral dveře, zhasínal a zapínal světla.

  • ...postupně přestal mluvit úplně. Také přestal reagovat na svoje jméno. Mysleli jsme, že je hluchý.

  • Stále mu musím pomáhat s hygienou (utírat jej po stolici, teď jsem ho začala už i holit).

  • Trvalo několik dní, než se zjistilo, proč se to stalo. Nakonec v laboratoři smíchali vakcínu, která byla podána Břetíkovi, s jeho krví a reakce byla obrovská.

  • Na půl roku se nám přestala úplně otáčet, objevil se ošklivý krvavý ekzém na hrudníku a předloktí...

  • Z věčně usmívajícího se dítěte se stalo dítě úzkostné, které mělo najednou ze všeho strach.

  • Nebýt očkování, se kterým se její tělo kvůli metabolické vadě nedokázalo poprat, byla by v pořádku jako většina dětí v jejím věku.

  • Po dalším přeočkování začala mít problémy s chůzí, často zakopávala, padala a několikrát za noc se budila nočními děsy.

  • Od této doby začal syn marodit nepřetržitě – mononukleóza, spalničky, opakované bronchitidy, angíny, záněty středouší, hnisavé rýmy každý měsíc.

  • Desátý den po aplikaci mu večer vyskočila teplota na 38 – 38,5 °C a v noci se mu na krku na obou stranách udělaly obrovské boule o velikosti cca 10 cm.

  • Paní doktorka mi začala vyhrožovat, že jestli dítě nedostane okamžitě další dávku vakcíny, bude mne muset nahlásit na „sociálku, která mi dítě odebere...

  • Po třetí dávce hexavakcíny v sedmém měsíci byla tři dny apatická, nehýbala se, nezvedla ruku, ani nohu, nevyhledávala oční kontakt.

  • Nechtěl pít, jíst, prostě nic, jen pořád plakal, a to třeba až do půl páté ráno, než usnul vyčerpáním.

  • Lékařka na mě křičela, že mi tu školku zakáže, pokud ji nenechám přeočkovat. Slib dodržela a dcerku ze školky vyloučili.

  • Přestože lékařka souhlasí, že třídenní apatie je závažná komplikace po očkování, není ochotná napsat kontraindiakci pro další očkování.

 

3. června 2017 zapalme všichni společně svíčku za včeličku.



Václav Hrabák
předseda Společnosti pacientů s následky po očkování, z. s.



odkazy:

(1) http://lightacandle.eu/events

(2) http://www.poockovani.cz/svicka

(3) http://www.poockovani.cz/zpravy/clanky/akce/20170429222903

(4) https://youtu.be/-sO9Nw37oe8

(5) http://www.poockovani.cz/downloads/jak_zasahl_system_III.pdf

(6) http://www.poockovani.cz/brozury